Wie zijn we?

Wij zijn een vriendenkring die jaarlijks een wagen bouwen voor de Brabantsedag optocht in Heeze.

Op 18 januari  in het jaar 2000 zag Vriendenkring De Rooie Hoek officieel het levenslicht. De groep is ontstaan uit een aantal leden die na het stoppen van de groep Heerings door wilden gaan met het bouwen van Brabantsedag wagens, aangevuld met enkele nieuwe enthousiastelingen. Sinds 2000 is het dan ook iedere keer weer gelukt om een geweldige Brabantsedagwagen op de straat te zetten. Dit alles gebeurt door samenwerking, al dan niet in de vele commissies, het bestuur, of op welke andere manier ook. We zijn een enthousiaste, creatieve groep waarbij voor iedereen wat te doen is. Op deze manier hopen we ieder jaar het publiek weer te verrassen en te vermaken.

De eerste twee jaar hebben we gebouwd aan de Kluis, maar sinds 2002 is onze vaste bouwplek die op het Lambrekveldje aan de Sterkselseweg. Daar zetten we ieder jaar onze blauwe tent weer op in de zomermaanden om aan onze praalwagen te bouwen. De blauwe tent is inmiddels vervangen door een wit exemplaar.

Ieder jaar mag weer een waar hoogtepunt worden genoemd, maar in het jaar 2005 werden we voor de eerste keer in ons bestaan algemeen winnaar met de creatie ‘Hoogvliegers’. We hadden nooit gedacht dat we zo snel na de oprichting in 2000 algemeen winnaar van de optocht zouden worden. In 2008 en 2009 was het weer raak. Met een wagen die compleet transformeerde van een middeleeuwse marktplaats naar een moderne met LED-schermen werd in 2013 de titel behaald. Dit gebeurde in 2017 nogmaals met de wagen Charivari.

Hoogvliegers 2005

Gaat het dan om winnen bij de Brabantsedag? Nee, Brabantsedag is een gevoel van saamhorigheid en samen werken aan 1 doel en dat doel is samen een mooie optocht te maken. Al die uren bouwen aan de wagen, maken van kleding, bedenken van grime en alles andere klussen zorgen voor zoveel gezelligheid dat dit er de laatste zondag van augustus van af spat in de optocht. Dit gebeurt niet alleen bij onze groep maar ook bij vele andere groepen in Heeze waardoor we hier een uniek evenement op straat kunnen zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.