“Doper” weerman Johan Verschuuren overleden

johan verschuuren overleden

Twee weken kwam het bericht naar buiten dat good old weerman Johan Verschuuren was overleden. De jongere generatie zal hem niet kennen. Hij was al weerman in de tijd dat Omroep Brabant nog alleen radio maakte. Iedere ochtend belde hij in om het weerbericht aan de luisteraars te vertellen. Dit was een vastigheidje voor de luisteraars. Vaak eindigde hij ook met een klassieke weerspreuk. Een weerspreuk die ook altijd klopte of uitkwam.

Maar waarom memoreren we aan deze schitterende markante mens? Jaarlijks dopen wij onze wagen met een persoon die iets met het onderwerp te maken heeft van het betreffende jaar. In 2008 was ons onderwerp ‘Watersnoodramp Cuijk, 2 januari 1926‘. En wie kon beter de wagen dopen dan de bekendste weerman van Brabant?

Johan was dan ook bereid om de wagen in 2008 te dopen. Hij had een mooi praatje voorbereid waar hij eindigde met een spreuk. “Eén ding is zeker, gullie wint de beker’. En net zoals zijn normale weerspreuken kwam ook deze spreuk uit. We werden in 2008 Algemeen Winnaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.