Stalen neuzen voetbal 2018: “oud” wint!

Ondanks de iets koelere temperatuur vergeleken bij eerder deze week, was het nog steeds een warme bedoening op het heilige gras van het voetbalveld aan de Sterkselseweg. Hét toneel voor het jaarlijkse stalen neuzen voetbal toernooi van oud tegen jong. Gras was een groot woord. De gele, gladde, moeilijk bespeelbare vlakte verraadde al dat het een pittige confrontatie ging worden.

Op papier was de selectie van jong met spelers van de lokale RKSV en DOSL dé favoriet. De vakantie periode, de hitte en blessures zorgden ervoor dat beide selecties flink uitgedund waren, maar dat mocht de pret niet drukken. Oud startte voortvarend met snelle loopacties en scherpe passes. Het was dan ook al snel 1-0 voor team oud. Team jong had deze flitsende start niet verwacht en had geen passend antwoord. Al snel werd ook de tweede goal gemaakt. Met weer een scherpe voorzet werd het ook nog 3-0.

Jong zou toch echt uit een ander vaatje moeten tappen om de wedstrijd nog om te kunnen keren. Er volgden wel enkele schoten op paal en lat. Daar had team jong niet het geluk aan de zijde. Nog voor de thee werden ook goals nummer vier en vijf gemaakt. Een bijna onmogelijke taak voor team jong om dit nog om te keren.

Na de rust ging de wedstrijd gelijk op. Een snelle counter zorgde er voor dat de wedstrijd definitief in het slot werd gegooid. De 6-0 was tevens de eindstand van de confrontatie. De cup is weer terug bij team oud. Doelpuntenmakers: 2x André Kuijten, 2x Gerbrand van Veldhuizen en 2x Martijn van Bree.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.