In memoriam oma Kuijten en ‘Schermenman’ Marcel Jooren

Van twee erg goede bekenden van de Rooie Hoek is helaas in de afgelopen periode afscheid genomen: Oma Kuijten en ‘Schermenman’ Marcel Jooren.

Oma Kuijten

Als eerste ontvingen we het bericht dat oma Kuijten overleden is. In 2010 was zij één van de hoofdrolspelers bij de mini documentaire die we maakte over het ‘Het Sinterklaasbombardement’. Iedereen herinnert zich de beelden nog wel dat ze op toen 90-jarige leeftijd nog een erg kwieke indruk maakte. Op jonge leeftijd was zij ooggetuige van het verschrikkelijke bombardement. Een uitspraak die bij iedereen kippenvel bezorgde was: ‘Ik hoop nooit dat mijn kinderen zoiets meemaken’. Wij wensen de familie sterkte toe.

‘Schermenman’ Marcel Jooren

Daarnaast kregen wij helaas ook het bericht binnen dat ‘Schermenman’ Marcel Jooren na ziekte overleden was. Met Marcel zijn wij in 2013 in contact geraakt. We hadden het bizarre plan om een traditionele middeleeuwse marktplaats om te toveren tot en moderne. En we hadden bedacht dat we daar tientallen LED schermen voor nodig hadden. Marcel was de expert op het gebied van schermen. We hebben de stoute schoenen aangetrokken en hebben in januari 2013 al met een uitgewerkt plan aangeklopt bij Marcel. Tot onze grote verbazing vond hij het al heel snel een leuk plan waaraan hij wilde meewerken.

Zijn bereidheid om mee te werken en enthousiaste verraste niet alleen ons, maar ook hemzelf. De donderdag voor de optocht zou hij de spullen leveren en zou hij standby staan als er problemen waren en we zouden hem op zondag bij de optocht weer zien. Vanaf die donderdag is hij niet meer van de bouwplaats weggeweest. Hij vond de sfeer met alle leden zo geweldig en warm. Dat wilde hij niet missen.

Bij het eerste testmoment viel er een last van onze schouders af dat er al zoveel werkte. De generale repetitie op zaterdag ging alles behalve vlekkeloos. Beeld en geluid werkte nog niet goed samen en we hadden veel last van losse contacten. Dat moest zondag beter gaan. En dat deed het. Na hard werken kregen we het met zijn allen voor elkaar.

Het was een fantastische optocht met veel applaus. ‘s Avonds in de tent barste het feest echt los toen we te horen kregen dat we gewonnen hadden. Nog volop in de feeststemming kwam daar Marcel de tent binnengelopen met betraande ogen. Wat volgde was een omhelzing met zo wat alle leden. In de jaren daarna is Marcel een trouwe en betrokken sponsor gebleven. Ieder jaar weer was Marcel en zijn vrouw geïnteresseerd in wat we maakten. We bespraken altijd die mooie herinneringen van Marktplaats op de sponsoravond en op zondag tijdens de optocht zagen we hen ook nog altijd.

Deze mooie herinneringen zullen wij nooit vergeten. Wij wensen de familie sterkte toe bij dit zware verlies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.