Chinese ‘Ferdinand Verbiest’ wagen duikt op in Kermisoptocht Baak

In 2015 bouwden we de Chinese wagen van Ferdinand Verbiest. Eind 2016 werden we benaderd of we de Chinese kleding nog hadden van de wagen uit 2015 en de melding dat een groep onze wagen wilden nabouwen. De kleding hadden we zelf niet meer, en we vroegen toch om een vermelding wanneer onze wagen echt nagebouwd zou worden. Hij zou niet letterlijk nagebouwd worden, “we gebruiken wel hetzelfde idee”


foto: Stanley Westra

Inmiddels zitten we in 2017 en dachten we toch nog maar eens na te vragen voor welke optocht dit was. Meteen volgde antwoord en een foto met daarop een afbeelding van de wagen. De optocht was in Baak vlak bij Hengelo. Meteen werd ook gemeld dat de andere wagenbouwgroepen wisten dat het idee gebaseerd was op onze wagen uit de Rooie Hoek. De gelijkenis was toch wel iets groter als we eerst dachten. Hieronder de foto’s en ook film waarin een stuk van de bouw en de optocht wordt getoond. De groep haalde een 4e prijs met de wagen.

klik op de foto’s voor een vergroting

2 Responses to Chinese ‘Ferdinand Verbiest’ wagen duikt op in Kermisoptocht Baak

  1. […] Kopie van Dulle Griet in Lemele Kopie van Charivari in Markelo Marktplaats kopie in Baak Hoogvliegers kopie Sint Nicolaasga deel 1 Hoogvliegers kopie Geesteren deel 2 China wagen kopie in Baak […]

  2. […] Marktplaats kopie in Lemele Kopie van Dulle Griet in Lemele Kopie van Charivari in Markelo Marktplaats kopie in Baak Hoogvliegers kopie Sint Nicolaasga deel 1 Hoogvliegers kopie Geesteren deel 2 China wagen kopie in Baak […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.