In de Hoek met…

indeHoekmetdiny
In de Hoek met… Diny Verberne

Bijnaam: Geen, denk ik. Ik heb tenminste nog nooit iets opgevangen!

Geboortedatum: Zoals de meeste van jullie wel weten valt dit altijd net binnen of net buiten het bouwseizoen, soms tijdens soms net voor/na de Brabantsedag! Dus tegen het einde van elk bouwseizoen komt meerdere keren de vraag: was jij niet jarig of is dat binnenkort het geval? Voor alle duidelijkheid de juiste datum is 28 augustus en in het jaar van het Sinterklaas bombardement stond hier een enorme Sarah met een even enorme rollator in de tuin. Dus.. reken maar uit welk geboortejaar dat is.

Lid sinds…: De “Belgiëwagen” in 2006. Toen zijn we met z’n allen (Peer, Vincent en ik) lid geworden van de Rooie Hoek. Vincent wilde graag gaan bouwen en wij zijn meegekomen om eventueel ons steentje bij te kunnen dragen. Dat eerste jaar was vooral mee rondkijken en de andere leden een beetje leren kennen, vooral veel namen onthouden! Maar zoals veel leden denk ik wel hebben ervaren word je snel opgenomen in de groep en komen er vanzelf dingen voorbij waar je bij betrokken wordt. De beste manier voor mij is geweest: lid zijn van de kledingcommissie. Alle lijsten, zakjes die per persoon gevuld worden met kleding, uitgezocht en verdeeld moeten worden waardoor je elke keer namen leest en de gezichten daarbij ziet. Werkt erg goed!

Brabantsedag is…: Een geweldig mooi feest, of eigenlijk een heel mooi “virus”. Het is elk jaar weer een feestje om te zien en ervaren dat een groep (toch vooral jonge) mensen samen iets heel moois maken! Er wordt een thema gezocht, een wagen ontworpen, nagedacht over hoe kunnen we dit technisch en visueel uitvoeren. En uiteindelijk start dan begin juni weer HET bouwseizoen waar iedereen toch elk jaar naar uitkijkt. Tent bouwen, bouwplaats inrichten, gereedschap afstoffen, frituurpan en koelkast gereed maken en de zomer kan van start gaan, met als afsluiting die laatste zondag van augustus: de Brabantsedag.

Hobby’s: Sport, en dan vooral sport met muziek: zumba, bokwa, streetdance. Lezen: kranten, tijdschriften en boeken (thrillers). En natuurlijk in de zomermaanden valt uiteraard de Rooie Hoek ook onder hobby’s!

Bezigheden bij ‘De Rooie Hoek’: lid van de kledingcommissie, niet dankzij mijn enorme handigheid op het gebied van kleding maken. Er zijn gelukkig ook andere taken binnen deze commissie. En wij (Peer en ik) zorgen ervoor dat de kledingcommissie een ruimte heeft tijdens het bouwseizoen. Op de zondag van de Brabantsedag is de groep te gast voor het grimeren van de hele club. Dit is een lekker drukke, maar vooral enorm gezellige aanloop naar de optocht zelf. En natuurlijk niet op de laatste plaats: meedoen met de Brabantsedag zelf, want het op de wagen staan, zitten, lopen is toch heel anders dan kijken en iets waar ik veel plezier in heb.

Mooiste wagen: Moeilijk kiezen, de Dulle griet is een favoriet en vind ik nog steeds een hele mooie, maar er is er toch eentje gekomen die echt op nummer 1 staat en dat is Marktplaats.nl. Dat was in een woord: geweldig! Prachtig om te zien, alles klopte en enorm leuk om op die wagen te staan en echt mee te doen. Ik kan nog steeds met veel plezier naar het fragment van Omroep Brabant kijken en luisteren, kippenvel!

Fav. bouwuitspraak: heb ik geen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.