Vandaag in 1909: De eerste vlucht boven Nederland

Met het vliegtuig op vakantie, dat is heel normaal. Maar 100 jaar geleden deed niemand dat nog. Vandaag 105 jaar geleden maakte Charles de Lambert de allereerste vlucht boven Nederland. Dat gebeurde in Etten-Leur. Daar wilde een directeur het 40-jarig bestaan van zijn suikerfabriek op een bijzondere manier vieren. Daarom vroeg hij Charles de Lambert de eerste vlucht boven Nederland te maken. Dat lukte, al duurde de vlucht maar 3,5 minuut. Het zou nog heel lang duren totdat vliegen normaal zou worden.

De Rooie Hoek beeldde deze gebeurtenis uit in 2005 met de wagen “Hoogvliegers”.

Bekijk meer foto’s van deze wagen op de site van Brabantsfaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.