In de Hoek met…

indeHoekmetchantal

In de Hoek met… Chantal van den Broek

Bijnaam: Tallie

Geboortedatum: 9 maart 1991

Lid sinds…: 2010, hiervoor als tiener begonnen bij de Lambrekvrienden en later toen ik een relatie kreeg met André bij De Rooie Hoek gegaan. Maar dat is natuurlijk niet de enige reden. De Rooie Hoek is een innovatieve vereniging. Door alle enthousiaste verhalen over deze innovatieve ideeën, wilde ik HEEL graag lid worden van De Rooie Hoek. Dat maakt dat ik met veel enthousiasme nog steeds jaarlijks meedoe. Zowel in de voorbereiding als op de DAG zelf!!

Brabantsedag is…: voor mijzelf een halfjaarlijkse voorbereiding (als duohoofd grime met maatje Monique). De Brabantsedag is een terugkerend dorps-, regionaal maar langzaam aan ook landelijk evenement, waarbij voor mijzelf (en ons) de optocht het belangrijkste is! Daarbij gaat best wat tijd in zitten. Maar met zulke resultaten, bijvoorbeeld als afgelopen jaar, daar doen we het met de groep toch voor, om zo voor de laatste zondag van augustus een spectaculaire wagen neer te zetten! Belangrijke onderdelen van de voorbereiding zijn: gezelligheid, ontspanning en plezier!! Op de dag zelf: stress ‘s morgens bij de grime, spanning voor de optocht en ontlading in de tent.

Hobby’s: dansen bij DQ Dance, shoppen, leuke dingen doen en Brabantsedag!

Bezigheden bij ‘De Rooie Hoek’: Hoofd grime (samen met Monique). Hierbij veel overleggen met de andere meiden. Een goede grime vraagt veel voorbereiding. Zo dienen we eerst de juiste kleuren te bepalen samen met het conceptteam. Vanuit deze kleurbepalingen gaan we verschillende ontwerpen proberen. Dit gebeurt al in april! Daarna volgt de verfijning van de ontwerpen. Na de definitieve goedkeuring, volgt… oefenen, oefenen, oefenen om op DE zondag snel en exact het resultaat aan 80 mensen over te brengen. Zodat de grime een passend geheel is bij het spel, wagen, kleding en thema!

Mooiste wagen: Willem van Oranje (2009), Watersnoodramp (2008) en Marktplaats.nl (2013) waren mooi, maar misschien moet de ALLERmooiste nog wel komen 😉

Fav. bouwuitspraak: heb ik geen, maar misschien na dit eerste jaar als hoofd grime wel (dus meiden let op mij 🙂 )

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.