In de Hoek met…

indeHoekmetdennis

In de Hoek met… Dennis Verhees

Bijnaam: D

Geboortedatum: 20 augustus 1991

Lid sinds…: 2011, daarvoor nog enkele jaren elders ervaring op mogen doen.

Brabantsedag is…: De Brabantsedag is een fenomeen waar je het hele jaar mee bezig bent. De eerste schets op papier vind ik dan ook net zo interessant als wanneer de optocht weer van start gaat. Toch vind ik het altijd ‘’magisch’’ als de knusse bouwplaats van kring de Rooie Hoek weer wordt geopend!

Zo transformeert daar een simpele student of arbeider in een bouwkundig genie. Waar menig wiskundige drie dagen op moet rekenen, wordt er bij the Redcorner in drie minuten gecalculeerd met als eeuwige uitkomst: ”Yooo, maken!” Iemand die thuis water nog aan laat branden, openbaart zich binnen de Rooie Hoek tot een ware master-chef. Waar de brandweer drie tankwagens nodig heeft, is voor ons een volle blaas voldoende.

Gereedschap wordt hier op zo’n vergevorderde wijze gebruikt, dat de gemiddelde vakman daar nog nooit aan heeft durven denken. Het goudgele vocht met witte kraag, fungeert als spraakwater. Zo worden er verhalen verteld waar menig spreker jaloers op zou zijn. Innovatieve ideeën worden geboren en zonder aarzeling direct uitgevoerd, de één zowaar nóg genialer dan de ander. Tieren? Broenzig? Men beheerst hier een vocabulaire van een dusdanig niveau, dat het voor de gewone burger onmogelijk is om te begrijpen!

Waar een cafetaria elke dag zijn vet moet vervangen, kunnen wij met gemak drie maanden teren op het zelfde goedje. Met bijkomstig effect, dat je er de dag daarna prima van naar de wc kunt en er dus ook nog van afvalt! Tevens draagt de Rooie Hoek positief bij aan de lokale economie, zo reist de shoarmaboer maar al te graag af naar het ‘’blauwe tentje’’ om zijn lekkernijen aan de man te brengen. Waarvoor veel dank!

Hobby’s: Design, fotografie, films, uitgaan, hardlopen, zwemmen (soms), snowboarden en natuurlijk de brabantsedag.

Bezigheden bij ‘De Rooie Hoek’: Zo min mogelijk! (redactie: ontwerper, bouwer en uitvinder bierbakje ism Mark van Kessel)

Mooiste wagen: De Spaanse Furie, vriendenkring Hopeloos (2001)

Fav. bouwuitspraak: “Daan, hier worde toch gewoon een bietje broenzig van! Wagij?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.