Grenspaal Rooie Hoek bij lezing heemkundekring

heemkunde01

In 2006 bouwde De Rooie Hoek de wagen ‘Voor Vorst, voor Vrijheid en voor Recht’. Op deze wagen konden we zien dat de Belgen hun eigen staat in 1830 schiepen. Ze bouwden aan hun eigen toekomst en hun eigen land. Bij een land horen ook grenzen en deze werden gemarkeerd door grenspalen. Deze grenspalen zijn gemaakt door Frans van Bree met medewerking van Martien Baselmans, Eduard Nuijts en en overige Rooie Hoek handjes en waren perfecte replica’s van de echte grenspalen. In 2007 is al één grenspaal terechtgekomen in het smokkelmuseum in “Het Schepenhuis Cranendonck” te Budel. En afgelopen week is deze grenspaal weer goed van pas gekomen.

Bij de lokale Heemkundekring “De Heerlijkheid Heeze-Leende-Zesgehuchten” was een lezing door Sjaak van Gaalen genaamd: ‘Grenspalen langs de Heerlijkheidsgrenzen’. Natuurlijk kon hier een mooie Rooie Hoek grenspaal niet ontbreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.