Juryrapport 2013

jury

De jurymotivatie van de Brabantsedag is verschenen en natuurlijk altijd leuk om te lezen. De jury was erg lovend over onze uitbeelding ‘Marktplaats.nl’.

De tegenstelling vroeger en nu, middeleeuwen en vandaag de dag was voor vrijwel alle wagens een basisbeginsel c.q. vertrekpunt. Toch was bij geen enkele wagen de brug tussen middeleeuwen en eigen tijd/toekomst zo overtuigend neergezet en uitgewerkt als bij deze wagen. Als start zijn de appels als prefiguratie van Apple een sterke, weliswaar niet direct te overziene introductie.

SPEL:
Bij deze wagen hoeft de boodschap niet door het spel overgebracht of sterk onderstreept te worden. Het eenvoudig, directe spel was dienstbaar aan het bemiddelen van de boodschap.

OVERDRACHT:
Door de directe wisseling van koopwaar naar beeldscherm werd de boodschap direct en sterk gecommuniceerd. Het kon eigenlijk niet duidelijker. De collectieve levendigheid van de markt stond in sterk contrast met de stille, individuele eenzaamheid van het computertijdperk.

ARTISTIEK – TECHNISCHE UITVOERING:
Het concept voor de wagen was eigenlijk simpel, maar treffend monumentaal vormgegeven door draaiende koopwaarbakken die op slag tot eigentijdse schermen met beeld wisselden. De detaillering en presentatie van het uitgebreide assortiment aan koopwaar dat met aandacht smaakvol in de bakken was geëtaleerd, zorgde voor een visuele rijkdom die omsloeg naar een kleurloze beeldschermwereld. Chapeau!

TOTALE PRESENTATIE:
Het bijzonder heldere concept voor de wagen, rijk en perfect gevisualiseerd heeft de juryleden enorm aangesproken en tot de toekenning van de eerste prijs bewogen. Wanneer het mogelijk geweest zou zijn het reukelement als zintuig daar nog aan toe te voegen, dan was er een dimensie bijgekomen. Een waardige winnaar van de Brabantse Dag 2013.

Download hier het totale juryrapport 2013

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.