Broers- van Gerwen stopt ermee

bvg2
Foto: brabantsfaam.nl

In de laatste week van voor de Brabantsedag hoorden we op onze eigen bouwplaats de geruchten dat onze buurgroep Broers- van Gerwen er wellicht mee ging stoppen. Dit verbaasde ons enorm omdat deze groep al 28 jaar deelneemt en voor vele groepen een voorbeeld is geweest hoe je een historisch onderwerp omzet in een eigen interpretatie. Broers- van Gerwen was een groep met een eigen identiteit die voor de broodnodige afwisseling zorgde binnen de optocht. Na het eerste jaar nog traditioneel gebouwd te hebben, hadden ze al gezien dat hun kracht lag in het technisch innoveren en de diepere laag opzoeken in de thema’s. Hun alternatieve, ruwe, technische en vernieuwde bouwstijl is een voorbeeld geweest voor alle groepen en heeft de Brabantsedag optocht naar een hoger plan gebracht! Wellicht niet altijd begrepen door het publiek maar ze waren ontzettend waardevol in de ontwikkeling van de optocht. De groep zegt de aansluiting van nieuwe generaties in haar team te missen.

We hebben ook gehoord dat er wellicht een doorstart gemaakt wordt. Een nieuwe start met frisse ideeën kan goed werken waarbij het gedachtegoed van Broers- van Gerwen als inspiratiebron behouden kan blijven op een positieve manier.

Vriendenkring ‘De Rooie Hoek’ wil Broers- van Gerwen bedanken voor hun fantastische creaties in de loop der jaren! Ook voor onze groep waren jullie een grote inspiratiebron.

One Response to Broers- van Gerwen stopt ermee

  1. Helma v.d. Heuvel schreef:

    Wat een mooie woorden! Kan het niet beter verwoorden. Broers v. Gerwen hebben alle jaren een waardevolle aanvulling geleverd aan de Brabantse Dag het is jammer dat de spirit even zoek is. Ik hoop dat het lukt om een doorstart te maken door enkele leden en die spirit weer terug te krijgen!! Succes!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.