In de Hoek met …

In de Hoek met… Rutger van den Groenendaal

Bijnaam: Rutty / Ruttie 

Geboortedatum: 20-03-1989

Lid sinds…: het prille begin van ‘De Rooie Hoek'(2000). Voor onze oprichting heb ik ook nog een aantal jaren bij onze voorloper Vriendenkring Heerings gezeten, waar ik bij mijn eerste deelname één van De Katten van Ieper gespeeld heb. Ik meen dat ik in 2012 al voor de 18e keer deelnam. (redactie: mits geen optocht gemist vanaf 1994 tot en met 2012 19x deelgenomen)

Brabantsedag is…: samen met vele mensen letterlijk en figuurlijk bouwen aan iets moois. Van naaisters tot bouwers en van grimeuses tot thema- en spel-bedenkers; iedereen draagt zijn / haar steentje bij, werkt samen aan iets geweldigs, waardoor je er in de zomer zomaar ineens +100 vrienden bij krijgt. Mijn ideale Brabantsedag-gevoel  is het drinken van een biertje bij het vuur na een dag hard werken. Uiteraard hoort het kletsen tot diep in de nacht er ook bij, maar waarna er de dag erna wél weer gewoon hard verder gewerkt wordt. Al het harde werken resulteert elk jaar weer in een prachtig bouwseizoen en uiteraard in de mooiste dag van het jaar op de laatste zondag van augustus met een nóg geweldiger feest ‘s avonds in de tent, ongeacht de uitslag. 

Hobby’s: In de kroeg hangen, Franse zaken, muziek luisteren en veder steek ik natuurlijk ook tijd in mijn studie, maar of dat nou een hobby is… Verder kijk ik graag op tv naar actualiteitenprogramma’s, flauwe series en films. Tennissen vind ik ook leuk, maar doe ik helaas veel te weinig.

Bezigheden bij ‘De Rooie Hoek’: Voornamelijk in de weg lopen… Ik ben alles behalve handig, maar met mijn twee linkerhanden probeer ik toch zoveel mogelijk aanwezig te zijn en iets bij te dragen aan het geheel. Hoofd-wagenbouwer zal ik in ieder geval nooit worden 😉

Mooiste wagen: Qua artisticiteit; ‘Hoogvliegers’. Qua totaalplaatje inclusief spel en muziek (!!); ‘Watersnoodramp Cuijk’. 

Fav. bouwuitspraak: “Beeeeeeej!!!” en “Ge …… (vrij in te vullen werkwoord) nie!!!” 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.