Team Jong nog niet uitgeleerd

stalenneuzen2016Het moment was weer daar, het legendarische stalen neuzen toernooi stond weer op het programma. Na een lang en slopend trainingskamp voor beide teams was het nu tijd voor eremetaal. Speciaal voor deze derde editie van de “Classico” tussen wagenbouwers was het Rooie Hoek veld tot in de puntjes geprepareerd. Het gazon van Premier League kampioen Leicester City viel in het niet in vergelijking met het veld liggend aan de Sterkselseweg.
Voor het duel volgden vele spelers de trend van de huidige voetbalcultuur. Zo stapten er verschillende fel gekleurde kisten het veld op. Met onder meer kleuren als lichtgroen en hemelsblauw ontstond er een fraai kleurenpalet op het veld.

De regelementen waren nagenoeg hetzelfde als voorgaande jaren. Team Jong (jonger de 25) nam het op tegen team Oud (ouder dan 25), daarnaast diende iedere speler te spelen op stalen neuzen. De wedstrijd had een tijdslimiet van tweemaal 15 minuten. Om 16:00 startte scheidsrechter Daan Jansens het duel.

Aan het begin van de wedstrijd hielden beide teams elkaar in balans. De bal ging veel heen en neer maar echt attractief was het spel nog niet. Gelukkig werd de neutrale kijker al snel getrakteerd door een technisch hoogstandje van oud-voorzitter Roland van der Linden. Met een soepele beweging speelde hij Dennis Verhees uit. De bal kwam uit bij René Bosch. Met een mooie dribbel en uiteindelijke scoringspoging liet hij zien waarom hij een onbetwiste basisspeler bij het eerste van RKSV Heeze is geweest. Het defensieve blok van Vincent, Ruud en Koen bleek in de eerste fase van het duel echter te sterk.
De volgende scoringspoging kwam op naam van team Jong. Via een goede steekbal van Charlotte kwam Evi in scoringspositie, ze verzuimde echter te scoren.

Het eerste doelpunt viel in de tiende minuut. Stijn kwam vrij voor de goal te staan en via de rebound wist hij Keeper Koen te verschalken. 1-0 voor team Oud.
Team Jong aarzelde geen moment en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Een doelpoging van Dennis leidde echter tot niets. Het lukte Verhees nog niet om zijn scoringsdrift van vorig jaar aan te wakkeren. Niet veel later werd via een mooie een-twee tussen Stijn en René de 2-0 ingeluid. Vlak voor de rust werd het bijna 3-0, maar de bal werd gekeerd door keeperstand-in Ruud. De gouden pik van van Gaal bleek aanwezig op het Rooie Hoek veld, die tevens voor de 37 ste keer meedoet aan de Brabantse dag.

Aan het begin van de tweede helft kon de verdediging van team Oud aan de bak. Verdediger Martijn van Bree en keeper André hadden hun handen vol aan het salvo van Charlotte en Dennis. Ze wisten de nul te behouden totdat Charlotte met een goede voorzet Dennis wist te bereiken. Dennis hervond zijn ‘torinstinct’ en maakte zijn eerste van de wedstrijd.
Vijf minuten in de tweede helft stapte er een debutant het veld op. Arvin was de nieuwe aanwist van team Jong. Team Oud keek echter kritisch naar zijn komst aangezien hij opvallende stalen neuzen aan had. De kennis van scheidsrechter Daan bleek echter actueel. Hij herkende het nieuwe extra lichte “Hyper Venom” model van Cratex in de stappers van Beckers. Hij accepteerde de komst van de verse kracht. Drie minuten later toonde Arvin een goede loopactie. Samen met Dennis kwam hij recht voor het doel van Keeper André te staan. Dennis besloot niet voor de assist te gaan en schoot de bal rakelings over het doel.
De nieuwe spelerselectie bracht team Jong verder echter geen windeieren. Binnen vijf minuten scoorde team Oud twee keer. Dennis wist met de laatste krachten in zijn lijf nog een prachtig afstandsschot te produceren, hiermee tekende hij voor de 4-2. Deze stand bleek de eindstand. De spelers bedankten het immense publiek voor hun steun. Team Oud mocht voor de derde keer in de geschiedenis de fles ontkurken.

Team Oud vs. Team Jong

Scoreverloop: Stijn Vroomen (1-0), René Bosch (2-0), Dennis Verhees (2-1), René Bosch (3-1), Stijn Vroomen (4-1), Dennis verhees (4-2).

Opstellingen:

Oud: André Kuijten, Roland van der Linden, Martijn van Bree, Stijn Vroomen, René Bosch.

Rooie Hoek stalen neuzen 16-7-16 (15)

Jong: Koen Swinkels, Ruud Winters, Vincent Verberne, Evi van Meijl, Charlotte Eijsermans, Dennis Verhees, (20; Arvin Beckers).

Rooie Hoek stalen neuzen 16-7-16 (17)

Scheidsrechter: Daan Jansens
Man of the match: René Bosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.